Hla Hla Htay's Notes

Just another WordPress.com weblog

親子どんぶりの 作り方、  みんなの 日本語 第2版、 ページ 75 October 22, 2017

Filed under: Japanese,Language,Reading — hhh123 @ 6:40 am
Tags: , ,

材料 (1一人分)とり肉(50グラム)、卵 (1個)、玉ねぎ(1・4個)、調味料 (しょうゆ、砂糖、さけ)、ごはん
1.とり肉、たまねぎを 適当な大きさに 切ります。
2.なべに水と 調味料を 入れて、火にかけます。
3.調味料が 熱くなったら、(1)の材料を 入れて、煮ます。
4.肉が煮えたら、卵を入れます。卵を 入れたあとで、 火を消します。
5.1分ぐらいたったら、どんぶりのごはんの上に乗せます。

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s